mandag, mai 15, 2006

Konspirasjonsteorier

Nå har jeg endelig fått Family Guy sesong 4 på dvd. Denne ultra-geniale tegneserien som sparker The Simpsons langt ut av tv-ruta. Ja, skaperen av denne serien, Seth McFarlane er virkelig en morsom type. Så morsom at jeg var villig til å betale over 200 kroner for å få tilsendt første sesong av hans andre og nyeste serie "American Dad". Og det uten at jeg hadde sett en eneste episode. Jeg bare regnet med at siden McFarlane hadde laget det, måtte det jo være morsomt. Kanskje ikke like bra som Family Guy, men fortsatt morsomt. (Sannheten, etter å ha sett 1 episode, er at det var ganske morsomt. Langt unna Family Guy-kvalitet, men morsomt).

Så hva har alt dette snakket om tegnefilmserier med konspirasjonsteorier og gjøre? Jo, nå skal jeg komme til saken. Helt siden jeg skaffet meg msn-messenger (tror det er ca. 6 år siden), har jeg hatt samme "nick" nesten helt fra starten. Og siden jeg ville ha noget originalt, bare laget jeg et som var ganske "langt ute". Valget falt på "Günther the lost Goldfish". Ingen spesiell grunn til at det ble sånn, men jeg synes Günther er et tøft navn og jeg tror jeg er ganske "lost". Tanken på meg som en forvirret, tysk gullfisk virket også tiltalende selvfølgelig.

Men nå begynte jeg jo å prate om noe helt annet, sa du? Hva har mitt nick med Seth McFarlane og American Dad og gjøre? Jo, nå skal du høre. American Dad handler om Stan Smith, CIA-agent. Han har en kone, to barn, et ulovlig romvesen i huset og, nå kommer det beste.........en gullfisk. Ikke bare en hvilken som helst gullfisk, men en tysk gullfisk. Fisken snakker til og med, og den bytter på å snakke tysk og engelsk med tysk aksent. Fisken er ganske kjønnsforvirret, ettersom den tiltrekkes seksuelt av Stan Smiths hustru. Den heter riktignok Klaus, og ikke Günther, men jeg tror de fleste vet hvor jeg skal med dette. Er det virkelig mulig at en akk så genial idé som en forvirret tysk gullfisk kan ha havnet i to forskjellige, men geniale, sinn helt tilfeldig? Eller er dette tilfeldig i det hele tatt? La oss se på de harde fakta (spekulasjoner i parentes):

* En eller annen gang på videregående, sannsynligvis rundt år 2000, oppdaget jeg msn messenger og tok tidlig ibruk mitt nåværende nick.
* Første episode av "American Dad" ble sendt 6. februar 2005 på Fox Network i USA.
* Internett blir overvåket
* American Dad handler om en mann som er ansatt i CIA. (Har Seth McFarlane en fot innenfor?)
* Klaus og Günther er ganske like
* Jeg kom på ideen først (tror jeg, er ikke helt sikker på når han begynte å planlegge denne serien)
* Jeg har en del folk jeg ikke vet hvem er på min msn-liste (er det mulig at en av disse kjenner McFarlane? Eller er det mannen selv?)

Som derer ser støttes min konspirasjonsteori om plagiat opp av temmelig bunnsolide fakta. Alt ligger til rette for en rettssak i beste Da Vinci-koden stil. Håper bare utfallet blir annerledes. Men det gjør det helt sikkert. Her må man være optimist og bare stå på sitt.


Klaus the Goldfish. Originally a figment of MY
imagination.

Seth McFarlane. Plagiator.


PS! Innså nettopp at jeg ikke på noe som helst tidspunkt har tatt patent på ideen (eller navnet) til en tysk, forvirret gullfisk. Da blir det ikke rettssak likevel. Synd.

6 kommentarer:

Arild sa...

Du har nok rett!! Synd me å isje ta patent.. hadde håvd inn et par milliona då!

Leiv Magnus sa...

Garantert!

Thomas sa...

Syke menneske!

Tipper at du egentlig er Mr McFarlane!

Thomas sa...

Eller kanskje du er rådgiveren?

Hans Kristian sa...

Suuurt:P å fytti du har gått glipp av møje penga!! men penga e jo ikkje så viktig...såe:P

Bjørnar sa...

Leiv magnus har i 3år blitt personlig forfulgt av et kamerateam. så denne seksuelt frustrerte gullfisken e allså bare ein forvridde utgave av leiv magnus! hva om stewe egentlig er Leiv magnus som barn? tenk om McFarlane er far til leivmangus?


tvilsomt