tirsdag, september 21, 2010

Harru fått deg på kassa?

Hvordan går en blogger fram når han ikke er sint nok til å blogge? Jo da tenker han hardt på noe som irriterer han, lar de aggressive følelsene ta overhånd, sper på en god dose overdrivelse og skriver opplevelsen ned i bloggen sin.

Er du eier av en mac? Iphone? Ett eller annet apple-produkt?
Da er sjansen stor for at du er en selvopptatt, selvhøytidelig viktigper. Jada, vi har skjønt det nå. Alle mac-relaterte produkter er fysisk, psykisk, geografisk, økumenisk, filosofisk, mekanisk, teknisk, geologisk, pornografisk, teologisk og visuelt overlegent alt som kan kjøpes for penger. Det er ikke sånn at dere trenger å fortelle det til oss "uopplyste" hvert femte minutt. Jeg gir da pokkern meg bengen i hvilke kunstner det bedritne glass-i-ramme makkverket ditt kan trylle fram. Hvorfor i all verden skulle jeg betale 10'000 kroner for noe, når jeg kan få noe som utgjør akkurat samme nytten til halve prisen? Nei hvis jeg skulle gjort noe så dumt, kunne jeg like godt kjøpt en PC til 5'000, tatt ut resten i 50-lapper og brukt det som dasspapir.

Og, jada, jeg har hatt en iPod (bare for å legge den ballen død, før noen tok den opp). Men jeg gikk da ikke rundt å viste den fram for å høste komplimenter. Jeg brukte den til å høre på musikk. Men såkalte mac-entusiaster forventer visst at vi skal bøye oss i støvet fordi de har vært så "lure" å bruke dobbelt så mye spenn på noe som ser ut som et tastebelagt kaffebord fra stua til Per Sundnes enn det jeg bruker på en PC. Og måten på dere omtaler "skatten(e)" deres skulle man nesten tro det var noe dere hadde sex med like ofte som dere taster med de.

Og hva er egentlig greia med iPAD?? En giga-iphone uten telefon. "Åååå. Se på oss. Vi har laget en Kindle. Men du kan gjøre mye mer enn det med den. Sånn som internett og andre greier."
SO!?! Er ikke greia at du skal lese bøker på den? Trenger du alle funksjonene du allerede har på mac'en, ipod'en, iphon'en og idildo'en din, til en oppfinnelse som ble gjort for å gjøre lagring av lesestoff litt greiere?

Forøvrig er jeg egentlig ikke noen fan av Kindle heller. Jeg liker å holde en bok når jeg leser den. Jeg liker å bla, framfor å scrolle. Nå handler ikke dette om lese-pads som konsept. Men skulle jeg førts valgt en hadde jeg tatt Kindle. Bare på trass.

Nei piss meg i øret og takke meg til den gode, gamle PC'en.

Jeg bor forøvrig med en mac-supporter. Og jeg er glad i han altså. Men dette går til alle dere selvhøytidelige viktigperer der ute: Ring Steve Jobs og be han lage en mac med pule-hull (se andre avsnitt). Kanskje det blir lettere for oss andre å skjønne hva som er så fantastisk med dette produktet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Amen!
-søs-

Bjørnar sa...

Pulehull!