mandag, februar 16, 2009

The Golden Idol

Det er i skrivende stund kun en uke og et par timer til Oscar-showet 2009 sparkes igang av ingen ringere enn Hugh Jackman. That's right, Wolverine himself. Og nok en gang går jeg over alle støvleskaft for å følge Hollywoods mest ettertraktede bøye seg i støvet for denne "gullkalven". Som filmelsker er dette naturligvis et av årets høydepunkter for min del. Som kristen har jeg egentlig aldri tenkt over hva jeg liker ved programmet. Etter 10 sekunders tenketid kom jeg heldigvis fram til at jeg ikke skal problematisere det noe særlig. For min del ligger underholdningen i spenningen om hvem som drar hjem "gullkalven", og når det gjelder de filmene som ikke vinner har jeg følgende å si: Er det bra filmer liker jeg de på tross av at de ikke vant. Med andre ord betyr ikke statuetten en dritt i seg selv for min del. Men konkurransen om seieren er alltid morsom og følge.

Ikveld så jeg en film som, i mine øyne, er en sterk kandidat til prisen for årets beste film. Det politiske dramaet "Frost/Nixon". Sannsynligvis kommer denne til å tape prisen til Danny Boyles glimrende "Slumdog Millionaire". Men i mine øyne er Ron Howards genistrek minst like god. Dessuten synes jeg filmen er høyst aktuell i det at den tar opp en høyst kjent affære innen amerikansk politikk, samtidig som den setter ting som maktmisbruk og politisk spill på agendaen. Den engasjerte meg, for å være helt ærlig. Se den.

I denne høyst ustrukturerte teksten vil jeg avslutte med å runde av min lille avstemning her. The Dark Knight tok en soleklar seier med 43% av stemmene. En glimrende film, helt klart. Selv stemte jeg på P.T. Andersons There Will Be Blood (anmeldelse her). Den kom også inn på andre plass med 23% av stemmene. Noe jeg satte pris på. Det finnes ihvertfall 2 andre der ute som er enig med meg. Tjohooo.

1 kommentar:

totliii sa...

då har me barra ein ijenn i løpe av vekå då, kati blir d?