torsdag, mai 15, 2008

F.A.Q. u2 - Frequently Asked Questions - part 2

Ja denne bloggen er nå i aller høyeste grad gjenopplivet. Og av mine mange forskjellige spalter her på bloggen, vil jeg vende tilbake til et konsept, som kun har vært tatt i bruk en gang tidligere. Nemlig F.A.Q. Grunnen til at denne spalten ikke har blitt viet like mye oppmerksomhet som f.eks Historier fra gamle dager og Revenge of the Nerds er av den enkle grunn at ettersom min aktivitet på denne bloggen avtok, minket også antall spørsmål jeg fikk innsendt.

Men her er jeg altså tilbake for å vie min tid til å svare på spørsmålene dere undrere går og grubler på. Ja, jeg vet det er uselvisk av meg å dele så generøst av min kunnskap sånn at dere skal slippe og gå dere vill i wikipedia, google og andre formidlere av vranglære. Men jeg håper nå vi bare kan la dette være sagt, og så holde kommentarene fri for unødvendig takknemlighet.

Da har jeg ikke noe mer å utsette. Fyr løs med spørsmål:

Q: Hvorfor bor Nøtteliten i toppen av treet hvis han aldri er ferdig når han skal avsted? Ville det ikke være tidsbesparende å bo lengre nede?

A:
Det er en generell misforståelse at Nøtteliten bodde i toppen av treet. Det er også en overdrivelse fra gjendikterens side at han aldri var ferdig når han måtte avsted. Dette er et klassisk eksempel av en fjær som har kjørt rekordevolusjon og blitt til fem høns. Det har seg nemlig slik at Nøtteliten var pære full og kom seg ikke ned fra treet. Grunnen til at han havnet der skjedde kvelden før da han stavret seg hjem fra den lokale kroa. En musvåk la imidlertid merke til at han beveget seg sakte, og så sitt snitt til å sikre seg en aftensnack. Musvåken angret seg imidlertid da han kjente eimen av alkohol, og av frykt for å få flylisensen indratt slapp han altså Nøtteliten ned i nærmeste tretopp og fløy diskret videre.


Q: Hvem har de beste filmene? Donald Duck eller Mikke Mus?

A:
Dette er i stor grad et spørsmål om smak. Men fra et analytisk standpunkt kan det bare bli ett svar: Mikke Mus. Saken er nemlig den at Donald Duck har et urealistisk høyt temperament. Og med det antall raseriutbrudd han visstnok har hatt ville han forlengst ha sprengt ett eller flere blodkar i hjernen og avgått ved døden. Det mest sannsynlige er at dette har skjedd, og at vi, i etterkant av dødsfallet, har blitt narret med tegnefilm for å dekke over skandalen. Antall filmer vi har latt oss lure av kan ha vært så høyt som 35.


Q: Hvor ble det av Ibsens ripsbusker? Og er det rimelig å anta at de bar bedre rips enn de andre buskvektsene?

A:
Først må jeg påpeke at spørsmålet inneholder en urovekkende mangel på insikt i Ibsens liv og levnet. For det første må det presiseres at ripsbuskene tilhørte Henrik Ibsens fetter, Jan Fredrik Ibsen. Og de stod i en hage i Skien helt til de visnet stille hen en vårdag i 1940. Ripsbuskene ble ikke populære fordi ripsen var så mye bedre, men det var de buskene som bare mest frukt hver sensommer. Hvert eneste år. For å si det enkelt: de leverte hver gang.


Q: Hvordan døde Rasputin egentlig?

A:
For de ulærde må jeg først få presisere at Rasputin var en munk og såkalt sannsiger som hadde stor innflytelse hos det russiske tsar-huset på begynnelsen av 1900-tallet. Rasputin overlevde mange snikmordforsøk, deriblandt drukning, pistolskudd og forgiftning, før han døde da han falt av krakken sin og brakk nakken da han skulle skifte en lyspære.


Q: Hvem sang Silje Vige om i "Alle mine tankar"?

A:
Det er viden kjent at Norges Melodi Grand Prix håp i 1993 sang om Chuck Norris.


Det var alt jeg hadde tid for idag.PS! Vurdere å skifte navn på spalten til Spør et geni. Innspill???

4 kommentarer:

totliii sa...

Du plar generelt å ha god rettskriving du, Leiv Magnus. Men det er ikkje dette innlegget noka godt prov på.

Kva skjedde?

Guttleif Lorentzen sa...

Jeg vil råde deg imot å spaltens navn. Dette begrunner jeg i den allmenne oppfatningen om at et geni plikter å dele av sitt intellekt. Dermed forsvinner mye av den enorme takknemlighetsgjelden som er der ute.

Guttleif Lorentzen sa...

endre...

Miss Wonderhill sa...

Ikkje bytt navn=)