onsdag, februar 14, 2007

Valentine's Day, hva er poenget?

www.reverendfun.com


Så jeg antar at de hadde problemer i Edens hage og? Eller ikke.
Men det går bortenfor poenget mitt egentlig. Poenget mitt har egentlig fint lite med denne ruten å gjøre. Det var bare en morsom liten rute relatert til dagen idag.

Det jeg vil dele med dere idag, er mitt problem med Valentinedagen. Hva er egentlig poenget? Joda, det er søtt og klissete og romantisk og alt det der. Men når ble dette eksklusivt for én bestemt dag? Idioti spør du meg. Valentinedagen er en engelsk og amerikansk tradisjon. Hvorfor er den da nå å finne i Norge? Dere som enda ikke har skjønt at det er markedskrefter som har importert denne "merkedagen" for at dere skal bruke ekstra mye penger på unødvendige ting som rosa kort, plysjbamser og annet dill, dere er noen fjols av dimensjoner. Det er ikke annet enn et latterlig forsøk på å tjene penger på nordmenns uvitenhet og manglende evne til å bedømme kapitalisme. Og nå må jeg være forsiktig med ordbruken kjenner jeg. For det kan ikke være et så latterlig forsøk, ettersom det finnes såpass mange dumme nordmenn som faktisk biter på dette.

JA, jeg mener det. Er det sånn at dersom man husker på kjæresten sin alle andre dager, men glemmer det på Valentine, da er man en skurk? Mens de som nærmest ignorerer kjæresten på "vanlige" dager, men tilfeldigvis husker Valentine er romantikere? Da er verden snudd på hodet spør du meg. Men verden er idiotisk nok som det er, så det er vel kanskje ikke noe sjokk.

Og, ja, jeg har samme tanker om Halloween. Nok en irriterende "merkedag" som kun er prakket på oss nordmenn for at rike folk skal tjene enda mer penger, og ungdommer, som drikker nok fra før skal få nok en unnskyldning til å drikke.

Så hvis du, som meg, er singel, så venter du med å få deg kjæreste til Valentines er over og glemt. Så kan du heller være litt mer oppmerksom når den tid kommer. Og drite i Valentines neste år.

 

8 kommentarer:

The Muffin Man sa...

Jeg støtter deg 100% i dine utspill angående denne rævva "merkedagen".

1234567 sa...

Jeg blir rørt over å lese denne artikkelen. Jeg startet denne dagen med en 10 minutters forelesning om ondskapen valentine og halloween er tuftet på til en av mine valentine vennlige kollektivkamerater. Det gjør godt for en sint man å se at sinne er å finne hos andre også.

En dag Leiv Magnus, når vi er rike, skal vi kjøpe alt valentine effekter i byen og ha et realt valentinebål midt i majorstukrysset.

totliii sa...

smask!

The Muffin Man sa...

Jan Einar: Kan jeg få være med da?

Kirsten N. Namskau sa...

Det er kun business...For å gi mennesker en grunn til å kjøpe litt mer enn hva de egentlig har råd til.
Alle dager i året har jo fått et navn... Sjokolade-dagen, beste venn-dagen, mors-dagen, fars-dagen, søsken-dagen, baby-dagen, de-dødes-dag, de falne i krigs-dagen, de døfødtes-dag osv. osv

Camilla Jørgine sa...

Du bitre single gutt!
Men du ska vite at når du ein vakker dag får deg dame og ho tilfeldigvis(og mot alle odds!?)syns valentine's day e ein viktig dag,så ska du vere fryktelig forsiktig med å ikkje kjøpe ein liten kvast eller an oppmerksomhet til ho,med mindre du e ein rev til det sånn ellers i året...

Guttleif Lorentzen sa...

Heihei! Jeg vil bare takke for hederlig omtale av bloggen min. Takk. Eller. Stryk bare. Jeg har mer på hjertet.

Har du merka at du har skrivi nesten akkurat det samme som din søte lillebror Carl s?

Når det gjelder meg og valentins dag. Så må jeg si meg uenig. Jeg gleder meg til hvert års valentinsdag. Det er den dagen i året jeg kan skrive kjærlighetsdikt! Det er lov å skrive til hvem man vil!! Trenger strengt tatt ikke være forelska. Trenger ikke skrive hvem jeg er engang.

Ser ingen grunn til å hisse meg opp over blomster jeg ikke trengerå kjøpe. At andre tjener penger kan vel også være bra. For dem. Det er bra at folk har det bra, syns jeg.

Klemz

rfvew sa...

Altså, valentins dagen er jo den perfekte dagen til å finne ut at folk hater deg, sendte selv rundt 30 meldinger til folk og fikk svar av 5. nedtur asså