søndag, januar 06, 2008

Revenge of the Nerds - Episode 3

Kjære venner (hvis jeg forsatt har venner som leser denne bloggen da).
Idag leste jeg Dagsavisen på jobb. Det er ikke så ofte jeg gjør det. Men idag gjorde jeg det. Og på side 3 (eller side 2, dersom du ikke regner forsiden som side 1) var det en liten spalte kalt "Innfall". Dette syntes jeg lød svært besnærende, så jeg leste den. Det som slo meg etterhvert som jeg leste spalten var at dette likesågodt kunne vært en blogg. Komposisjonen, tonen i teksten og alt stemte overens med det jeg forbinder med et godt blogginnlegg. Jeg bestemte meg derfor for at jeg skulle omdøpe denne bloggen til "Leiv Magnus' innfall" framfor "Leiv Magnus forteller historier fra gamle dager". Dette virket som et naturlig valg, da jeg ikke har fortalt noen gamle historier på svært lenge.

Men tilbake til Dagsavisen. I dagens "Innfall" skriver Sverre Gunnar Haga om en liten krabat av en bok som heter "Almanakk for Norge". Den kommer visst ut hvert år og inneholder massevis av informasjon om ting og tang (et begrep som jeg forøvrig har gått igjennom middels grundig tidligere på denne bloggen). Og ettersom jeg leste fikk jeg veldig lyst til å kjøpe denne lille almanakken, som visstnok koster omkring 30 kroner. Den passer visst også i baklommen ganske så godt. Og hvem har vel ikke lyst til å kunne lire av seg hvilken ukedag som var den 4. Oktober år 104 ifølge den julianske kalenderen, helt ut av det blå? Hjertet mitt hoppet i fryd da jeg leste Hagas ord: "Det bor en nerd i oss alle". Hurra, tenkte jeg. Da har ikke mitt strev vært forgjeves.

Så mitt siste ord til deg som sitter og rister på hodet over nerden Leiv Magnus: Det bor nok en nerd i deg og skal du se.

Tvi tvi.

5 kommentarer:

Miss Wonderhill sa...

Ingen tvil om at det finnes en nerd i alle ja!

Bjørnar sa...

Det fins en nerd i oss alle, om vi tar av ytterskallet. Deeeet er sant!

Guttleif Lorentzen sa...

Dette er et svært vakkert innlegg. Ros. Det er så mye å ta tak i. Først denne livsgleden din som hopper ut av skjermen og tar strupetak på meg og min middelmådige innstilling til denne fredagskvelden. Overskrift "innfall". Hurra, jeg vil lese!! Også dette initiativet, som samtidig viser dårlig skjult beundring for en vilt fremmed person. Det, Lei5, er en veldig sjelden egenskap i våre dager! Rosverdig. Du tar og kopierer i ren og skjær begeistring. Vakkert. Ikke nok med det. Du leser en tekst, og lar det få konsekvenser for livet ditt. Du kjøper en bok.

Jeg vil oppsummere i 3(tre) ord: livsglede, beundring, initiativ.

Det er nesten så jeg vil lage en diger parole på bilen min.
"La det gode i nerden din få spillerom"

Du har frelst meg. Jeg er en nerd og jeg vil hyle det fra hustakene!

Anonym sa...

Eg hadde tenkt å kommentera. Men Bjørnar har allerede brukt kommentaren min. Litt skremmande kor likt me tenkte der..
Ka eg gjer på din blogg? Skrive matteoppgava, så egentlig e eg ikkje her. Eg e ikkje på nettet i det heile tatt.

Magna sa...

Nå fikk jeg også lyst på den boka. Dette brer om seg.